Hoog Sensitiviteit en Edelstenen

Ben je hoog sensitief en/of heb je een hoog sensitief kind? Ervaar je dat het voor jou een uitdaging is om er helemaal in contact te zijn met je lijf? Zie je dit ook bij jouw kind terug? Dan gaan deze edelsteen je/jullie helpen! Juist als je hoog sensitief bent is het van groot belang om de juiste hulpbronnen te kiezen. Edelsteen zijn een van moeder aarde mooiste schatten die jouw kunnen helpen. Hieronder een aantal fijne stenen voor als je HSP bent!

Wanneer is een kind hoog gevoelig?
HSP kinderen hebben een verhoogde gevoeligheid voor externe prikkels en een sterker ontwikkeld centraal zenuwstelsel. Deze kinderen voelen zich sneller uit balans door allerlei indrukken zoals: drukte, lawaai, fel licht of (vieze) geuren. Daarnaast hebben zij meer tijd nodig om al deze indrukken te verwerken dan minder gevoelige kinderen. Hoog gevoelige kinderen voelen spanningen, emoties, sferen en stemmingen sterker aan en kunnen deze zelfs overnemen van mensen in hun omgeving. Het lichamelijke voelen is bij hen sterk aanwezig; denk aan kriebelende truien en prikkende labels. Pijn ervaren ze ook heviger. Deze kinderen krijgen door hun gevoeligheid eerder spanningen, angst en slaapproblemen. Daarnaast hebben ze geregeld moeite met het vinden van aansluiting bij andere kinderen en voelen ze zich vaak anders. Ouders merken dat hun kinderen niet lekker in hun vel zitten, maar kunnen het meestal niet precies duiden. Bij flinke overprikkeling worden deze kinderen uiteindelijk overvallen door hun emoties. Aan hoog sensitiviteit zitten volop unieke eigenschappen die, wanneer je ze goed inzet, juist enorm waardevol zijn.

Edelsteen 1: Amethist
Zuiverheid, bescherming & ontspanning
De Amethist werkt goed tegen stress; deze steen helpt je om tot rust te komen en te ontspannen. Daarnaast staat de steen ook voor zuivering. De steen zuivert je van de vooroordelen die je over jezelf hebt gevormd en leert je om opnieuw naar jezelf te kijken. Amethist werkt goed als je (te) veel nadenkt en hoofdpijn of migraine klachten ervaart, de steen beschermd je tegen negatieve energie. Verder helpt de amethist je om spiritueel inzicht te krijgen en weer in verbinding te komen met je eigen, innerlijke wijsheid.

Amethist in huis
Leg de amethist naast jouw bed om piekeren te verminderen en slaap te bevorderen.

Meer weten over de kracht en werking van de Amethist?
https://rainbow-oils.nl/product/amethist-groot-2/

Edelsteen 2: Celestien
Energie, verdieping & ontwikkeling
Deze krachtige, grijsblauwe steen is een breed gedragen een favoriet. Hij bevordert spirituele ontwikkeling en helderziendheid. Ook helpt deze steen je om meer te vertrouwen op je intuïtie. Celestien wordt ook wel engelensteen genoemd, omdat deze edelsteen zorgt dat je makkelijker verbinding kunt leggen met het engelenrijk en je gidsen. Deze steen kan helpen om een diepere staat van zijn tijdens meditaties te bereiken. De edelsteen brengt kalmte, focus en verdieping.
Deze steen is erg geschikt voor hoog gevoelige kinderen of kinderen die te maken hebben (gehad) met pesten.

Celestien in huis
Deze edelsteen reinigt de omgeving van emotionele energie en een negatieve sfeer en zet die om in positieve energie. In een ruimte waar deze ligt voel je je veilig en geborgen.

Meer weten over de kracht en werking van de Celestien?
https://rainbow-oils.nl/product/celestien-groot/

Edelsteen 3: Labradoriet
Bescherming, fantasie & kracht
Labradoriet is een krachtige beschermer. Deze steen kan je onder andere helpen om je te beschermen tegen negatieve energie. Voor mensen met HSP is dit een fijne steen om te leren omgaan met je hoog sensitiviteit. Labradoriet maakt een schild om je heen en houdt iedere vorm van energie tegen die niet goed voor je is. Ook kan deze steen je ondersteunen om voor jezelf te kiezen en om verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf. Dit kleurrijke kristal stimuleert de fantasie. Ook helpt deze steen bij overspannenheid.

Afschermen hoog sensitief kind
Labradoriet is mede heel geschikt voor (HSP) kinderen die veel energie in zich opnemen van anderen. Komt je kind erg druk uit school? Of juist helemaal uitgeput en leeg? Labradoriet kan helpen om je kind te beschermen tegen alle indrukken en energie van anderen zodat hij of zij echt in zijn eigen kracht gaat staan en zijn eigen pad gaat bewandelen. Leg de labradoriet op het nachtkastje van je kind of laat je kind de steen meedragen.

Meer weten over de kracht en werking van de Labradoriet?
https://rainbow-oils.nl/product/jumbosteen-labradoriet/

Edelsteen 4: Rozekwarts
Liefde, zelfacceptatie & creativiteit Rozekwarts staat voor liefde. Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde voor familie, vrienden en zelfliefde. Deze edelsteen opent het hart en helpt je om lief te hebben en je open te stellen voor het ontvangen van liefde. Rozekwarts kan je helpen om liefde voor jezelf te versterken en jezelf te accepteren zoals je bent. De steen geeft fantasie en creativiteit. Daarnaast werkt de steen kalmerend bij angst en stress en bevordert het geestelijke rust en emotionele genezing bij bijvoorbeeld trauma’s en verlies. Dit kristal helpt bij stress-gerelateerde klachten (zoals burn-out en overspannenheid). Rozekwarts in huis
Als rozekwarts in een ruimte geplaatst wordt, brengt het liefde, harmonie en rust. Deze steen is heel geschikt voor baby’s en kinderen. Leg in elke ruimte een rozekwarts, zo ook in de kinderkamer.

Meer weten over de kracht en werking van de Rozekwarts?
https://rainbow-oils.nl/product/rozekwarts-brok-ruw/

Edelsteen 5: Zwarte Toermalijn
Bescherming, kracht & zelfverzekerdheid
Zwarte Toermalijn is het zwartste mineraal en is erg krachtig. Deze edelsteen stoot alle energie direct af en gaat straling tegen. Dit kristal laat je met beide voeten op de grond staan en helpt je aarden. Ook helpt hij je beschermen tegen negatieve energieen brengt hij je positieve energie, kracht en zelfverzekerdheid. Voor HSP’er die snel last hebben van de energie van anderen is de zwarte Toermalijn een fijne steen. Ook vermindert dit kristal angst en bevordert hij ontspanning.

Zwarte toermalijn in huis
Deze edelsteen zuivert een vertrek en is vanwege zijn vorm en kleur een geliefde decoratie voor in huis. Zwarte toermalijn is erg geschikt als huisbeschermer.
Gevoelig voor straling? Leg zwarte toermalijn naast apparatuur dat straling afgeeft (met name computer, TV en magnetron) en de toermalijn zorgt ervoor dat deze straling wordt geblokkeerd.

Meer weten over de kracht en werking van de Zwarte Toermalijn?
https://rainbow-oils.nl/product/zwarte-toermalijn/

Edelsteen 6: Bergkristal
Energie, helderheid & zuiverheid
Bergkristal heeft een enorme pure en zuivere energie. Kijk maar eens goed naar deze steen; neutraal, helder en puur. De steen reguleert energie en brengt energie. Bergkristal kan je helpen om overgenomen energie te reinigen en in je eigen energie te blijven. Verder helpt dit kristal je om in actie komen en je krachtiger te voelen. Deze heldere edelsteen zuivert de ruimte en het lichaam en brengt het lichaam weer in balans. De steen kan ondersteunen bij depressies. De helderheid van Bergkristal helpt je om helder na te denken en heeft een positief effect op je concentratie. Omdat Bergkristal in het bezit is van zoveel zuivere energie, kan de Bergkristal de werking van andere stenen versterken.

Bergkristal in huis
Leg de steen neer op een plek die fijn voor je voelt. Wanneer je de edelsteen naast je bed neerlegt zal de steen ‘s nachts zijn werk voor je doen. Of je kan bergkristal bij je dragen. Door de edelstenen in je tas of broekzak te dragen, zullen zij je gedurende de dag beschermen.

Meer weten over de kracht en werking van de Bergkristal?
https://rainbow-oils.nl/product/bergkristal-brok-ruw/

Inloggen

Wachtwoord vergeten?