Energetisch vollopen


Vollopen in energie, bij de een uit zich dat in, irritatie, boos zijn of huilen, de ander trekt zich juist terug in zichzelf. Vollopen voelt ook wel als leeglopen. Je loopt aan de ene kant vol en aan de andere kant voelt het alsof je een enorm energielek hebt. Veel kinderen lopen in deze tijd ‘vol’. Wat ik daarmee bedoel is dat hun energetische emmertje gevuld raakt met ‘rommeltjes’ die vaak helemaal niet van hen zelf zijn. Zo zijn er kinderen die niet alleen last hebben van hun eigen spanning, maar ook alle kinderen in de klas kunnen voelen. Dat is normaal al lastig, maar in deze spannende tijd natuurlijk nog veel meer. Hierdoor kunnen ze drukker worden, de onrust jaagt door hun lijf. Of ze raken afwezig, lijken niet helemaal op aarde te zijn. Ze zijn niet thuis in hun huis (lijf). Belangrijk is dat ze hun lijf weer gaan voelen. Dit kan door ze juist iets actiefs te laten doen, springen, rennen, fietsen, vooral in combinatie met de frisse buitenlucht. Of bijvoorbeeld door aanraken, masseren.

De onrust jaagt door hun lijf

Door de aanraking en positieve aandacht krijg je een diepere band met je kind. Je vervult een van de eerste levensbehoeftes van het kind, namelijk liefdevolle aanraking. Massage brengt ontspanning en rust. Maar masseren is ook gewoon fijn en gezellig om samen te doen.

Door een massage ervaart je kind:
  • meer ontspanning
  • rustiger gaan slapen
  • de volgende dag weer stevig met beide voeten op aarde staan
  • rust in het hoofd
  • energieker, gezelliger en voelt zich in balans
  • kan zich beter concentreren
  • kan beter omgaan met prikkels

Voet Massage
Masseren hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. ‘Je hele lichaam is weerspiegeld in je voeten. Alle organen hebben een eigen zone. Door deze zone te masseren, ontstaat een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan, wordt de lymfe- en energiedoorstroming gestimuleerd en kan je lijf afvalstoffen sneller afvoeren. Hierdoor gaat het orgaan beter functioneren.


Holistisch bezien weet iedereen onbewust wat hij nodig heeft

Is er een verschil tussen de linker en rechter voet?
Je linkervoet symboliseert je vrouwelijke kant. Deze voet heeft te maken met je constitutie (bij geboorte aanwezig), emoties, relationele aspecten, het onderbewuste en is Yin. Je rechtervoet staat voor je mannelijke kant. Deze heeft te maken met conditie (na geboorte opgedaan), ratio, bewuste en is Yang. De rechtervoet staat ook in verband met praktische zaken en is vaak werk gerelateerd.

Grofweg gezien is de indeling van de voetreflex plattegrond als volgt: je tenen komen overeen met je hoofd. Op de bal van je voet bevinden zich je hart en longen. Onderaan je voet tref je het spijsverteringsstelsel aan. Je hiel vertegenwoordigt je bekken, billen en voortplantingsorganen.

Zoek een lekker plekje voor je kind


Welke massageolie?
Holistisch bezien weet iedereen onbewust wat hij nodig heeft, je kunt daarop af stemmen en hier gebruik van maken door middel van het trekken van een kaart met een boodschap. https://www.rainbow-oils.nl/kaartje-trekken/ De kaart geeft een etherische olie aan die je op maat mengt met de biologische neutrale massage olie afgestemd op de leeftijd van het kind of volwassenen. Op deze wijze combineer je het helende effect van de massage met de kracht van de aromatherapie.

Hieronder een paar grepen vanuit het onderdeel “voetmassage” uit het boek: Gevoelige kinderen wat kun je voor ze doen. Zoek een lekker plekje voor je kind, op een berg kussens of gewoon lekker in bed.

Begin met de rechter voet en herhaal onderstaande op de linkervoet. Werk hierbij vooral op je gevoel! Bij het masseren van de tenen begin je bij de grote teen en werkt naar de kleine teen toe.
1. wrijf je handen eerst even lekker warm
2. verdeel de biologische (gemengde) massageolie over je handen
3. pak de voet met beide handen vast om eerst even contact te maken
4. verdeel de olie over de boven- en onderkant van de voet met je gehele handen. Je kunt met je vingertoppen al wat lichte druk uitoefenen, neem hier lekker de tijd voor.
5. pak vervolgens elke teen even vast tussen je duim en wijsvinger en “rol” de teen een aantal seconden tussen je vingers heen en weer (dit geeft heerlijk “ruimte” in een (te) vol hoofd).
6. pak weer elke teen vast tussen je duim en wijsvinger en draai de teen enkele malen rond met de klok mee en daarna tegen de klok in.
7. pak daarna elke teen vast met je linkerhand en duw enkele seconden met je rechterduim op de top van de teen.
8. sluit af met het liefdevol masseren (kneden) van de gehele voet

Veel masseer plezier!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?